Lehet-e félelem nélkül élni? avagy mit üzennek a csigolyák?

Mozgásszervi betegek rengetegen vannak Magyarországon, de hatásos, megnyugtató gyógymód a hagyományos orvoslás területén nem létezik, de a reumatológusok sajnos nem tájékoztatják a betegeket, hogy mégis hogyan segíthetnének magukon! Gyakran lehetett hallani, mint biztató prognózist, hogy ezt csak a sárgaföld fogja megszüntetni ! Nem csoda tehát, ha a fájdalmaktól szenvedő kiszolgáltatott betegek az alternatív területről várják a javulást.
Dr. Ryke Geerd Hamer német orvos a saját tragédiája kapcsán rájött arra, hogy a szervezetünkben minden elváltozás egy drámaian, váratlanul, felzaklatóan és elszigetelten megélt lelki konfliktusból indul ki, aminek átmenetileg nincs megoldása, és emiatt hozzá félelem társul! Hagyományos értelemben nincsenek betegségek, csak értelmes biológiai válaszreakciók léteznek, amelyek az általunk megoldh…atatlannak minősített konfliktusunkra kínál primitív megoldást! Az elváltozásaink valójában figyelmeztetnek bennünket, hogy valamit nem jól csinálunk, azaz valamilyen változásra, változtatásra kényszerítenek.

Hamer doktor az ontogenesisből indult ki, mert észrevette, hogy a különböző csíralemez származású szövetek, szervek eltérő lelki konfliktusokra “gerjednek”. A legősibb, a belső csíralemez béleli ki az emésztőrendszert és a parenchymás szerveinket, pl. a tüdőt. Ezek nagyrészt un. “falat” konfliktusokra reagálnak, amit nem tudunk megemészteni (váratlan indoklás nélküli elbocsájtás), vagy a tüdőrák biológiai programja a halálfélelemre indul be! A külső csíralemezből származó szövetek (bőr, haj, hörgők, máj-epeutak, hasnyálmirigy vezetékei, mell tejvezetékei) az elválasztási, elhatárolódási, elszakadási konfliktusokra reagálnak.

A középső csíralemezből származnak a kötőszövetek, porcok, inak, ínhüvely, csontok. Ezek a szövetek jellemzően önbecsülés letörési, önértékelés csökkenési konfliktusokból eredeztethetőek. Csontok a szervezetben több helyen vannak, ezért az elhelyezkedést az önértékelés letörés vonatkozása határozza meg; mozgási, mozgatási, végtagi, belsőségi vonatkozás. A csontokon nyilvánulnak meg a legsúlyosabb csontig hatoló, mélyen érintő önbecsülési, önértékelési letörések. Az elváltozások 2 szakaszban zajlanak; első a KA (konfliktus aktív) szakasz, amelyben szövetcsökkenés, sorvadás, sejtek egybeolvadása (lyukak),  elmésztelenedés, valós vérszegénység (anémia), csontritkulás, dekalcifikáció, osteoporosis, osteolisis alakulnak ki ! Amennyiben a beteg leszáll a lelki konfliktusáról, ezáltal már fölöslegessé válik a sorvadás, és a szervezet elkezdi magát nagyon szépen újra felépíteni duzzanat, gyulladás és sejtszaporulat útján baktériumok közreműködésével, ami lehet fájdalmas, és ezáltal okozhat elkeseredést, visszaesést! A többszöri visszaesést követően csontkinövés, gerincferdülés, Bechterew kór, osteosarcoma, csontrák, leukémia! A regenerációs folyamatok mindig értelmes biológiai válaszreakciók, nem rosszindulatú folyamatok, hogy a szervezet megerősítse magát a kezdeti lebontás, sorvadás után, majd felépítse magát szerkezetileg vastagabbra, erősebbre, strapabíróbbra! Fontos, hogy nincsenek áttétek, illetve a szervezetünkben lévő mikroorganizmusok nem kórokozók, hanem együttműködő partnerek, szövetségesek, szimbioták! Amikor elszenvedünk ilyen önbecsülést, akkor a csontjainkban elindulnak a leépülések, sorvadások, csontritkulás, ezért ilyenkor nem ildomos, sőt veszélyes a gerincünket terhelni, mert törékenyebb, a csigolyák egy rossz mozdulattól elcsúszhatnak, amelyek a paravertebrális tartóizmok görcsös összehúzódását idézik elő! Ilyen esetekben érdemes egy jól képzett csontkovácsot keresni, vagy kiropraktőrhöz fordulni, hogy megfelelő technikával rakja helyre az elmozdult csigolyákat, csontokat! Ez a beavatkozás már önmagában is megszüntetheti a kínzó fájdalmakat ideiglenesen.

Tartós megoldást csak a lelki konfliktusok megoldásától várhatunk, tehát a bolygók állásától, vagy tornától, vagy a Chi géptől maximum a tünetek enyhülését remélhetjük. Mi a gondolatainkkal, félelmeinkkel irányítjuk a szervezetünk működését, amelyek szigorú belső rend szerint csak egy bizonyos szervben okozhatnak elváltozásokat, miközben az agy meghatározott területén áthaladnak. Az agyban az átkapcsolási relék körül ödéma (vizenyő) alakul ki, amelyek a CT felvételen körkörös gyűrűk formájában látható (Hameri góc). A lelki megrázkódtatás indítja el a szervi elváltozásokat, de a 3 szint (lélek-agy-szerv) egy időben, egyszerre zajlik!

Címke: , , , , , , , , , , , ,
Kategória: Bejegyzéseim

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>